Den europeiska veckan för regioner och städer, EWRC, anordnas den 7–10 oktober 2019. Det går från och med nu till och med den 11 januari 2019 att vara med och påverka veckans övergripande teman. Röstningen sker på EWRC:s hemsida. Exempel på teman är ett smartare Europa och ett grönare Europa. Passa på att göra just er regions röst hörd och lägg in datumen i kalendern redan nu.

Den 7–10 oktober 2019 arrangerar EU-kommissionens generaldirektorat för regional- och stadspolitik (DG REGIO) tillsammans med Regionkommittén den 17:e upplagan av den europeiska veckan för regioner och städer (EWRC). Veckan består av ett fyra dagar långt evenemang som anordnas årligen i Bryssel. Tjänstemän, sakkunniga och akademiker från regioner och städer i Europa kan utbyta erfarenheter och kunskap om lokalt och regionalt utvecklingsarbete, samt påverka utformningen av EU:s framtida politik.

Det finns nu möjlighet att vara med och påverka vilket tema som väljs inför 2019 års EWRC genom att gå in på deras hemsida och rösta på tre tematiska områden, senast den 11 januari 2019. Det går att rösta på fem alternativ: Ett smartare Europa, ett grönare Europa, ett mer sammanlänkat Europa, ett mer integrerat Europa samt ett Europa närmare medborgarna.

För mer information

Gå in och rösta på tematiska områden här

Läs mer om EWRC här