Stöd till startup-företag genom utveckling av innovationsekosystemen

Den 6 december arrangerar Startup Europe Regions Network (SERN) tillsammans med den franska regionen Île-de-France ett webbaserat seminarium om hur regioner bättre kan stödja startup-företag genom utveckling av innovationsekosystemen. Den franska regionen blev 2018 tilldelad utmärkelsen Europeisk entreprenörsregion (EER) av Europeiska Regionkommittén för sitt framgångsrika arbete med att stödja entreprenörskap. Regionen delar nu med sig av sina erfarenheter av detta arbete under det webbaserade seminariet den 6 december.

De senaste två åren har Parisregionen Île-de-France framgångsrikt arbetat med att stödja startup företag genom utveckling av det regionala innovationsekosystemen, med målet att bli en ledande europeisk innovations-hub. 2018 tilldelades regionen utmärkelsen Europeisk entreprenörsregion (EER Award) av Europeiska Regionkommittén för sitt framgångsrika arbete med detta. EER Award är en årlig utmärkelse till regioner som kan presentera föredömliga och framtidsinriktade strategier för främjandet av entreprenörskap.

Den 6 december arrangerar nu Startup Europe Regions Network (SERN) tillsammans med den franska regionen Île-de-France ett webbaserat seminarium för att ge exempel på hur Île-de-France har arbetat för att stödja startup-företag genom att stärka innovationsstödssystemet i regionen.

Bakgrund
Startup Europe är ett initiativ av EU-kommissionen som skapar länkar mellan ekosystem och ger information om uppstarten av ekosystem. Under hösten 2015 presenterade Startup Europe nätverket SERN som syftar till att utöka stöd till uppstart av ekosystem och stärka länkarna mellan regionala aktörer, utvecklingsbyråer, universitet och associationer som utvecklar och utökar uppstarten av ekosystem på en regional nivå i Europa.

För mer information

Anmäl dig till seminariet här

Läs mer om SERN här

2018-11-26T10:27:28+02:00 2018-11-26|