Brinner du för EU-relaterade frågor och vill bidra till att stödja regionalt utvecklingsarbete utifrån de möjligheter EU-samarbetet erbjuder? Studerar du på en utbildning som innefattar praktik? Vi erbjuder en möjlighet att utföra praktiken hos oss på Central Sweden European Office i Bryssel. Sista ansökningsdag 15 oktober. 

Sök praktik på Central Sweden våren 2023. Som praktikant hos oss bidrar du framför allt till kontorets informationsförmedling genom att skriva artiklar som publiceras på kontorets hemsida samt att sköta kontorets närvaro på sociala medier. Du kommer även få tillfälle att delta i kontorets arbete med projektstöd och politisk påverkan samt bevaka medlemmarnas intressen på olika möten med europeiska nätverk och på seminarium och liknande. Vi försöker ge våra praktikanter ett stort ansvar. Praktiken ger dig tillfälle att skapa ett kontaktnät både i Bryssel och hos våra medlemsregioner samt ge dig en unik inblick i hur EU:s institutioner arbetar.

Vår förhoppning är att praktiken ska kunna ske fysiskt på plats i Bryssel men vi följer och anpassar oss självklart efter myndigheternas rekommendationer kopplat till pandemin eller andra händelser som skulle påverka möjligheten att genomföra praktiken i Bryssel.

Bostad under praktiktiden samt resa till och från Bryssel bekostas av Central Sweden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
  • Mycket goda kunskaper i engelska. Andra språkkunskaper, framför allt i franska, är meriterande.
  • Kännedom om och stort intresse för EU:s politiska system.
  • Kännedom om och stort intresse för den regionala och lokala politiska nivån i Sverige.
  • God datorvana och intresse för informationsförmedling.
  • Social och utåtriktad.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet och aktiv medverkan i föreningslivet är meriterande.

Vi tar emot sökanden från olika utbildningar. Önskvärt är att du som söker praktikplatsen har en koppling till Dalarna, Gävleborg eller Örebro län men det är inte ett krav.

Upplysningar
För frågor om praktikplatsen kontakta kontorschef Johanna Bond.
E-post: johanna.bond@centralsweden.be
Tfn: +32 496 30 69 58

Sista ansökningsdag: 2022-10-15

Ansökan sker via Region Örebro läns hemsida

Kontaktperson på Central Sweden
Johanna Bond
Kontorschef

+32 496 30 69 58