Ny onlinekurs om smart specialisering

Den 7 oktober 2019 startar en ny elvaveckors onlinekurs om smart specialisering. Kursen består av fem moduler som innehåller videoföreläsningar, mindre kunskapstest och inlämningar med fokus på utveckling och implementering av regionala innovationsstrategier för smart specialisering (RIS3). Kursen är gratis och undervisningsspråk är engelska.

För tredje året i rad anordnar BAK S3 Association en Massive Open Online Course, MOOC, med fokus på smart specialisering. Kursen består av fem moduler som innehåller videoföreläsningar, mindre kunskapstest och inlämningar. De fem modulerna har följande teman:

  • Modul 1: Introduktion till smart specialisering
  • Modul 2: Smart specialisering teoretiska grundpelare
  • Modul 3: Att utveckla en kunskapsbas
  • Modul 4: Från strategi till genomförande
  • Modul 5: Exempel på smart specialisering

Kursen leds av Dominique Foray, professor vid École Polytechnique Fédérale de Lausanne, som deltog i expertgruppen som skapade konceptet smart specialisering och som var ledande i arbetet att införa den europeiska politiken kopplat till smart specialisering mellan 2009 och 2013.

Kursen riktar sig till beslutsfattare och politiker på regional, nationell och internationell nivå samt tjänstemän ansvariga för regionala utvecklingsfrågor. Vidare inbjuds även forskare inom regionala studier, ekonomi och innovation samt teknologiska discipliner att delta.

Kursen startar den 7 oktober 2019, sträcker sig över elva veckor och undervisningsspråk är engelska. Kursen är gratis.

För mer information
Läs mer om kursen på BAK S3 Associations hemsida.

2019-08-16T11:42:55+02:00 2019-08-16|