Den 7–10 oktober 2019 arrangerar EU-kommissionens generaldirektorat för regional- och stadspolitik (DG REGIO) och Regionkommittén den 17:e upplagan av den europeiska veckan för regioner och städer (EWRC).

Veckan består av ett fyra dagar långt evenemang som anordnas årligen i Bryssel. Tjänstemän, sakkunniga och akademiker från regioner och städer i Europa kan utbyta erfarenheter och kunskap om lokalt och regionalt utvecklingsarbete, samt påverka EU:s politikutformning. Tre huvudteman under veckan är:

  • Städer och regioners roller i EU:s framtid
  • Ett Europa närmare medborgarna
  • Ett grönare Europa

EWRC är det största europeiska evenemanget för lokala och regionala myndigheter. Under veckan samlas omkring 6 000 deltagare och 600 talare från hela Europa och andra delar av världen i Bryssel. Programmet består av ca 150 arbetssessioner, utställningar och aktiviteter för nätverksbyggande på temat regional och lokal utveckling.

Anmälan till eventet öppnar den 8 juli och är öppen fram till fredag den 27 september. Seminarierna blir snabbt fullbokade, så håll koll den 8 juli och anmäl dig redan då!

Anmälan för aktörer som vill anordna seminarier, workshops eller sammanträden under veckan är öppen fram till 29 mars 2019. För att göra en anmälan fyller den ansökande i ett formulär på EU-kommissionens hemsida.

För mer information

Läs mer om EWRC här

Detaljerad information om anmälan för evenemangspartners finns att hitta här