Central Sweden söker två praktikanter inför hösten 2019

Central Sweden söker nu efter två praktikanter inför hösten 2019. Praktikperioden sträcker sig från början av september 2019 till mitten av januari 2020. Praktiken ska helst ske inom ramen för din utbildning, detta är dock inte ett krav. Som praktikant på Central Sweden kommer du att delta i kontorets regelbundna arbete med projektstöd, bevakning av regionernas olika intresseområden, uppdatering av kontorets hemsida, redigering och skrivning av nyhetsartiklar och rapporter, deltagande vid seminarium och möten m.m. Vi försöker ge våra praktikanter ett stort ansvar. Praktiken ger dig tillfälle att skapa ett stort kontaktnät genom möten med andra människor och kulturer samt ge dig en unik inblick i hur EU:s institutioner arbetar.

Vi söker dig som har:

  • Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
  • Mycket goda kunskaper i engelska. Andra språkkunskaper, framförallt i franska, är meriterande.
  • Kännedom om och intresse för EU:s system.
  • God kännedom om den regionala och lokala politiska nivån i Sverige.
  • God datorvana och intresse för informationsförmedling.
  • Social och utåtriktad.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet och aktiv medverkan i föreningslivet är meriterande.

Vi tar emot sökanden från olika utbildningar. Det viktiga är att du har ett genuint intresse för EU-frågor och frågor som berör regional utveckling. Önskvärt är att du som söker praktikplatsen har en koppling till Gävleborg, Dalarna eller Örebro län men det är inte ett krav.

Bostad under praktiktiden samt resa till och från Bryssel bekostas av Central Sweden. Finansiering sker via CSN eller liknande. Praktiken är även i vissa fall berättigat stipendium från Erasmus+. Kontakta ditt universitet eller högskola angående vilka stipendier du kan söka. Vidare, om inte ditt studieprogram omfattar en praktikkurs, tänk på att många av de svenska universiteten och högskolorna också erbjuder fristående praktikkurser.

För frågor om praktikplatsen kontakta någon av våra nuvarande praktikanter Papola och Johan:

E-post: papola.sadik@centralsweden.be        E-post: johan.froding@centralsweden.be
Tfn: +32 496 30 69 55                                 Tfn: +32 497 54 06 53

Ansökan skickas till:
eva.bjork@centralsweden.be

Bifoga CV och personligt brev. Vänligen bifoga inga övriga bilagor. Redogör i ansökan för hur praktikperioden ryms inom studierna och hur den är tänkt att finansieras.

Sista ansökningsdag är 17 mars 2019

Arbetsprov och intervjuer genomförs därefter och besked om praktikplatsen ges i mitten av april.

Välkommen med din ansökan!

2019-02-12T16:01:52+02:00 2019-02-12|